Gminny Ośrodek Kultury zdobywcą "Złotego Rondla"
W sobotę (5 listopada) Gminny Ośrodek Kultury w Janowie uczestniczył w wydarzeniu „Dyniowy zawrót głowy”, które odbyło się w Garncarskiej Wiosce w Kamionce. Konkretnie GOK był uczestnikiem konkursu kulinarnego „O złoty rondel” na najlepszą potrawę z dyni. Warunkiem udziału w konkursie było przygotowanie dwóch potraw z dyni, patisonów, kabaczków, cukinii i jak najlepsze ich zaprezentowanie. Do konkursu wystartowały trzy stoiska z potrawami. Wszystkie dania były przepięknie podane. W ocenie jury to Pani Jadzia Marcjanik reprezentantka Gminnego Ośrodka Kultury w Janowie przygotowała najlepsze dyniowe potrawy a były to: zupa mleczna z dyni z kluseczkami z ziemniaków oraz leczo z dyni i cukinii z kiełbaską i boczkiem. Oprócz dwóch głównych dań dodatkowo poddano degustacji keczup z dyni – podarunek od zaprzyjaźnionej rodziny. Dzięki tym daniom GOK w Janowie zajął pierwsze miejsce.